Intrebari Protetica

TratamenteDupa aplicarea unor punti dentare mai este necesar detartrajul?
Da, pentru curatarea dintilor dumneavoastra restanti, dar si pentru igienizarea lucrarii protetice prin sablare.

Trebuie luate masuri suplimentare de igiena dupa aplicarea unor punti sau coroane?
Avand in vedere ca periuta dentara patrunde mai greu (sau nu patrunde) in spatiul de sub o punte dentara sunt necesare cateva masuri suplimentare de igienizare care sa asigure si curatarea acelui spatiu. Cea mai importanta modalitate de curatare este clatirea cu o apa de gura uzuala, dar se recomanda si folosirea periutelor interdentare si a atei dentare .

Care este cel mai bun material pentru lucrari dentare?
Cel mai performant material la ora actuala in tehnologia lucrarilor protetice fixe (punti si coroane) este zirconiul. Superioritatea sa este data de biocompatibilitatea excelenta(lipsa completa a oxizilor si a produsilor de coroziune), rezistenta foarte mare la presiune si estetica de exceptie care se poate obtine (datorita translucentei asemanatoare cu a dintelui natural).

Se mai pot face modificari la o punte sau o coroana?
Da, cu conditia ca ea sa nu fie cimentata definitiv. Daca lucrarea este cimentata provizoriu, se poate modifica culoarea sau forma dintilor astfel incat sa corespunda cat mai bine cerintelor dumneavoastra estetice si functionale.

Daca am nevoie de o proteza dentara, ea se va misca sau va cadea?
In conditiile in care aveti nevoie de o proteza partiala, pe dintii dumneavoastra se pot aplica sisteme speciale de retentie prefabricate(culise, capse, telescoape) care sa asigure stabilitatea foarte buna a lucrarii. In situatia in care aveti nevoie de o proteza totala se pot aplica miniimplante care sa ajute la stabilitatea ei.