Intrebari Albiri Profesionale

Ce trebuie stiut inainte de a face o albire chimica a dintilor?
1. Mai intai faptul ca aceasta metoda poate actiona doar in conditiile in care dintii sunt curatati mecanic in prealabil prin detartraj si periaj.
2. Apoi ca efectul nu este definitiv si tratamentul trebuie repetat pentru mentinerea rezultatului.
3. In cele din urma dar poate cel mai dificil de acceptat de catre pacienti este faptul ca efectele albirii pot fi foarte usor compromise prin continuarea unor obiceiuri vicioase (si poate de aceea atat de placute) cum sunt fumatul ori consumul unor bauturi colorate cum e cafeaua ori coca cola.

Ce implica albirea dintilor?
Albirea profesionala este cea mai comuna modalitate de albire a dintilor. Stomatologul dvs. va aplica pe dinti produsul de albire, dupa efectuarea in sedinta anterioara a detartajului. “Ingredientul activ” din produs este ionul de oxigen eliberat de peroxidul de carbamida. Atunci cind ingredientul activ este eliberat, oxigenul penetreaza smaltul dintelui si actioneaza asupra componentei organice a smaltului, culoarea acestuia deschizandu-se.

Cit dureaza albirea dintilor?
Tratamentul dureaza de obicei 30 de minute. Dar, in functie de nivelul de colorare a smaltului poate fi necesara inca o sedinta pentru obtinerea unei culori foarte deschise.

Ce alte proceduri de albire exista?
In prezent, se mai foloseste albirea cu geluri speciale plasate in gutiere nocturne. Pe un mulaj al dintilor se confectioneaza aceasta gutiera care are rolul de a mentine gelul de albire in contact cu dintele. Aceste gutiere trebuie purtate toata noaptea pentru ca tratamentul sa aiba efect, iar durata unui tratament este de minim doua saptamani.

Cauzele colorarii dintilor
Iata citeva dintre cauzele care pot duce la ingalbenirea dintilor. Trebuie retinut ca aceleasi cauze duc la colorarea danturii si dupa un proces de albire.
• Inaintarea in varsta
• Fluorizarea excesiva
• Degenerarea pulpei dentare cauzate de restaurarile invechite
• Consumul de substante care contin coloranti, fumatul, etc

Cit dureaza efectul albirii?
Efectul poate sa dureze citiva ani daca se mentine o igiena orala corecta. Efectele albirii insa incep sa dispara mai repede in cazul in care pacientul este consumator de alimente cu continut ridicat de coloranti, bauturi de tip cola, sau fumeaza excesiv.

Care sint riscurile?
Tehnica presupune un grad de demineralizare superficiala a structurilor dure dentare, ceea ce inseamna ca pe perioada remineralizarii(24-48 de ore), in lipsa unei igiene orale corecte, dintii sint expusi cariilor intr-o masura mai mare. Albirea nu este indicata copiilor de pana la 14 ani, femeilor insarcinate sau femeilor care alapteaza.