Despre Radiologia Dentara

TratamenteRadiografiile reprezinta o parte integranta a tratamentului stomatologic, ele fiind nepretuite in diagnosticarea problemelor dentare care nu sunt vizibile cu ochiul liber (probleme ale radacinilor, procese infectioase periapicale, carii ascunse). Aparatura digitala ultramoderna pe care o punem in folosul dumneavoastra asigura realizarea unui maxim de claritate cu o doza minima de radiatii, fiind cunoscut si demonstrat faptul ca o radiografie digitala emite de pana la trei ori mai putine radiatii decat o radiografie conventionala (pe film).

Pentru protectia dumneavoastra, la efectuarea unei radiografii veti primi un sort protector cu plumb (care acopera corpul de la gat la genunchi) si un guler special cu plumb (pentru protectia gatului).
Tomograful de ultima generatie ne permite efectuarea unor sectiuni diagnostice care pot cuprinde un singur dinte sau chiar intreaga extremitate cefalica. Astfel putem diagnostica o problema limitata prin scanarea strict a zonei de interes, minimizand astfel doza de radiatii(de exemplu, daca este necesara inserarea unui singur implant dentar se poate scana doar cadranul respectiv, fara a iradia si alte zone care oricum nu prezinta interes clinic).