Despre Protetica

TratamenteAtunci cand caria dentara a distrus o mare parte din dinte dar radacina este sanatoasa, acesta nu mai poate fi refacut printr-o simpla obturatie ("plomba"). Peretii restanti sunt prea subtiri pentru a putea suporta presiunea care se exercita asupra dintelui atunci cand mancam si se pot fractura sau se pot forma carii secundare. De aceea este necesara protectia peretilor sanatosi si salvarea radacinii, prin acoperirea lor cu o coroana dentara.

Daca totusi dintele nu mai poate fi salvat si este extras, spatiul lipsa poate fi completat fie printr-o lucrare protetica (punte dentara), fie cu ajutorul unui implant dentar. Coroanele si puntile dentare sunt lucrari protetice fixe (cimentate) si pot fi realizate din zirconiu sau metaloceramica.

Daca pacientul pierde un numar mare de dinti, se confectioneaza o proteza dentara care trebuie indepartata zilnic, pentru igienizare (lucrare protetica mobila).


Pentru ca folosim materiale de cea mai buna calitate, pentru ca formam o echipa cu tehnicienii dentari si pentru ca acordam o atentie speciala dorintelor pacientului, obtinem lucrari protetice care exceleaza prin estetica si functionalitate.

In clinica noastra se realizeaza:
- lucrari protetice din portelan, cu suport metalic (crom cobalt)
- lucrari protetice din portelan, pe suport de zirconiu
- lucrari pe implanturi dentare
- proteze acrilice si scheletate

TratamenteTratamente