Despre Ortodontie

TratamenteOrtodontia este ramura stomatologiei care se ocupa cu corectarea pozitiei dintilor si a maxilarelor cu ajutorul unor aparate ortodontice. Inghesuirile dentare si ocluzia (muscatura) incorecta afecteaza in timp sanatatea dintilor, a gingiilor si a articulatiei temporo-mandibulare rezultand in timp intr-o masticatie deficitara ce poate avea urmari asupra integritatii tubului digestiv.

Progresul tehnicilor ortodontice permite astazi corectarea spectaculoasa, fara durere, a anomaliilor dento-maxilare cu ajutorul unor aparate dentare foarte putin vizibile, realizate din materiale estetice.

In copilarie si adolescenta oasele maxilare cresc si se maturizeaza, de aceea este mai usor de modificat pozitia dintilor si de corectat dizarmoniile ocluzale in aceasta perioada. De notat este ca ortodontia ofera cele mai mari beneficii copiilor si adolescentilor prin imbunatatirea aspectului facial dar mai ales prin asigurarea unui status dentar foarte bun de-a lungul restului vietii, scazand riscul aparitiei bolii parodontale si a cariilor.

In ceea ce priveste copiii si adolescentii, este bine ca parintii sa ii aduca cat mai devreme la un consult ortodontic, deoarece cu cat problemele sunt descoperite de la o varsta mai frageda cu atat procentajul de succes este mai mare. De remarcat este ca purtarea unui aparat ortodontic si alinierea dintilor asigura o sanatate orala mult mai buna in timp, scazand riscul ca copilul sau tanarul sa necesite lucrari protetice de anvergura in cursul restului vietii.

TratamenteTratamente