Despre Odontologie

TratamenteCaria dentara este cea mai frecvent intalnita leziune distructiva a tesutului dentar. In fazele incipiente, ea nu poate fi observata decat de medicul dentist sau in urma efectuarii unei radiografii. Atunci cand leziunea carioasa e observata de catre pacient, caria este deja mult avansata fiind de obicei insotita de durere sau de fractura unui perete al dintelui. De aici rezulta importanta controalelor stomatologice efectuate periodic, care au rolul de a descoperi cat mai devreme cariile. Cu cat leziunea este surprinsa in stadiul incipient cu atat tratamentul e mai simplu, sacrificiul de tesut dentar e mai mic, costurile sunt reduse si necesita mai putine sedinte.

Tratamentul cariei simple urmareste indepartarea tesuturilor dentare afectate, protectia tesuturilor sanatoase si a pulpei si reconstructia dintelui (“plomba”). Tratamentul se poate efectua sub anestezie pentru confortul pacientului si se foloseste materiale de ultima generatie.
Leziunile dentare de natură carioasă, cât şi necarioasă cu lipsă de substanţă beneficiază de tratament adecvat, prin metode moderne. Pentru obturaţii („plombe”), utilizăm o gamă largă de materiale stomatologice, capabile să confere rezistenţă, funcţionalitate şi estetică (la culoarea dintelui) dintelui, cu un minim de sacrificiu al ţesuturilor dentare.

Tratamente