Despre Albirile Profesionale

TratamenteAlbirea dintilor a reprezentat o dorinta a oamenilor inca din din cele mai vechi timpuri (cu totii cunoastem metodele „babesti” de a peria dintii cu sare, cu bicarbonat sau cu zeama de lamiie). Gratie metodelor moderne de albire in cabinetul stomatologic un zambet mai alb este mai usor de obtinut si cu rezultate mult mai spectaculoase.

Mecanismul prin care se albesc dintii este unul chimic. Smaltul este structurat din 2 componente: una organica (responsabila de culoarea mai inchisa) si una anorganica. Substanta de albit elibereaza oxigen activ ce actioneaza asupra materialului organic ce da coloratia ramanand doar partea mineralizata a dintelui mai alba. Se poate obtine astfel o deschidere a culorii cu pana la 10 nuante.

Deoarece albirea actionează strict asupra smaltului dentar, este foarte important să se ia în consideratie schimbarea obturatiilor si a lucrarilor vechi; înlocuirea acestora se va face după albirea dintilor, obtinându-se o culoare cât mai apropiată de noua culoare a dintilor.

Cea mai moderna tehnica de albire (pe care clinica noastra o ofera) este cea cu laser si ultraviolete, care asigura rezultatele cele mai spectaculoase cu durata cea mai scurta de tratament (30 de minute).