Transplant de par

Pierderea parului va poate face nemultumit de propria imagine. Acest lucru va poate afecta stima de sine si va poate dezechilibra multe aspecte ale vietii dumneavoastra.
Calvitia va face sa pareti mai batran si exagereaza ridurile si liniile fetei. Stima de sine este foarte importanta pentru calitatea vietii dumneavoastra. Scopul reconstructiei parului este acela de a crea un contur in jurul fetei si a diminua efectele imbatranirii determinate de caderea parului.
Calvitia masculina este o problema estetica complexa si complexanta. Pierderea parului se datoreaza mai multor factori: imbatranire, cauze genetice, modificari hormonale. De asemenea, ea poate aparea in cazul arsurilor sau in cazul unor traumatisme locale complexe.
Tehnici chirurgicale pentru rezolvarea calvitiei se folosesc de mai bine de 30 de ani, ele fiind perfectionate continuu.

Ce pacienti pot beneficia de transplantul de par
Exista o multitudine de tehnici pentru rezolvarea calvitiei dar toate folosesc parul tau existent. Important este ca chirurgul sa gaseasca modalitatile de a-l folosi cel mai eficient. Nu orice pierdere a parului se poate rezolva prin transplant de par si de aceea este esential sa existe un diagnostic exact bazat pe anamneza, examene clinice si de laborator. Interventia nu este recomandata la pacientii cu lupus eritematos, lichen plan, foliculite sau sclerodermii. De asemenea, trebuie acordata o atentie deosebita tendintei de formare de cicatrice cheloide sau unor boli ale sangelui.
Candidatii transplantului trebuie sa aiba zone donatoare sanatoase la spate si in lateral.

Riscurile operatiei
Nu exista operatie care sa nu implice un risc. De obicei transplantul de par este o interventie chirurgicala sigura daca este efectuata de un profesionist. Totusi, fiecare pacient reactioneaza individual, astfel ca rezultatul nu este niciodata complet previzibil. Ca si complicatii, pot aparea infectia, sangerari excesive, latirea cicatricelor. De asemenea, exista riscul ca grefa sa nu prinda. Cand pierderea parului progreseaza dupa operatie, poate aparea un aspect nenatural de "petice", daca parul transplantat (care de regula nu cade) se afla langa zone care continua sa se rareasca.

alte informatii