Micsorarea sanilor

Sanii sunt unul dintre elementele cele mai importante ale frumusetii feminine, simbol al sexualitatii, al maternitatii si zona erogena prin excelenta. De aceea volumul si forma sanilor constituie o preocupare permanenta si primordiala in viata unei femei.
Mamoplastia de reductie(micsorarea sanilor) poate rezolva problemele legate de sanii foarte mari si ptozati, care pot merge de la dureri la nivelul gatului, urechilor, spatelui si iritari ale pielii, la deformari scheletale si probleme de respiratie. Alte probleme, minore dar prezente, sunt dificultatea in procurarea sutienului si in alegerea vestimentatiei. Aceste fenomene se reflecta negativ asupra psihicului femeii, la fel ca in cazul sanilor foarte mici. Micsorarea sanilor se practica din anii '50, de atunci un numar mare de femei beneficiind de rezultatele acestei interventii.

Ce paciente pot beneficia de mamoplastia de reductie
Mamopexia de reductie se adreseaza femeilor cu sanii foarte mari si "lasati" (ptozati). Nici un exercitiu fizic si nici un tratament medical nu poate rezolva acest handicap.
La consultatia initiala este important sa discutati cu chirurgul despre asteptarile dumneavoastra, fiindca fiecare individ are o viziune diferita in ce priveste marimea, forma sanilor si aspectul cicatricelor. Ar trebui sa discutati unde va fi pozitionata areola si mamelonul si sa fiti sigura ca intelegeti ce cicatrice va rezulta.

Riscurile operatiei
Nu exista operatie care sa nu implice un risc. Fiind o interventie chirurgicala mare, riscurile trebuie discutate amanuntit cu chirurgul si cu medicul anestezist, inainte de operatie.
In afara riscurilor pe care orice anestezie generala le implica, pot aparea infectii sau hematoame care pot determina aparitia de cicatrice inestetice. Chiar si fara aceste complicatii, operatia lasa cicatrice ce pot fi observate si care sunt permanente. Vindecarea mai grea si cu cicatrice mai late apare de regula la fumatori.
Pot aparea modificari ale sensibilitatii areolei si mamelonului, care foarte rar sunt permanente. Procedura va poate lasa cu sani de dimensiuni usor diferite sau cu areolele pozitionate la nivele diferite. Deoarece procedura sectioneaza multe canale galactofore, in foarte rare situatii este posibila pierderea permanenta a posibilitatii de alaptare.
Mamoplastia de reductie nu este o operatie simpla dar in mod normal este sigura daca este facuta de un chirurg plastician experimentat.

Chirurgie esteticaChirurgie esteticaChirurgie esteticaChirurgie estetica
alte informatii