Marirea organelor sexuale

De-a lungul veacurilor penisul a fost privit ca un simbol al barbatiei. Importanta dimensiunii in viata sexuala si stima de sine este o discutie continua. Inaintarea in varsta este un factor care face si mai mult ca barbatul sa se supuna unei mariri a penisului, prin prelungirea sau ingrosarea lui.

Datele statistice arata ca lungimea medie a penisului este de 15 cm, 90% dintre barbati avand lungimea cuprinsa intre 13-18 cm, recordul pentru un penis complet functional fiind de 30 cm. O intrebare care se pune frecvent este aceea daca marimea penisului este importanta. Foarte multe femei spun ca barbatii fac prea mult caz de acest lucru. Vaginul are dimensiuni intre 8 si 15 cm lungime si chiar si un penis de dimensiuni mai mici poate atinge fiecare centimetru patrat de vagin.

Marirea grosimii penisului
Pe parcursul celor 10 ani de cand se face aceasta operatie s-au incercat mai multe tehnici, toate fara rezultate deosebite. Cea mai folosita este transferul de grasime, recoltata de pe abdomen sau solduri prin lipoaspiratie, prelucrarea ei si introducerea sub pielea penisului. Ea se resoarbe in timp (1-2 luni) in proportie de 70-80%. O complicatie care poate aparea este regruparea celulelor adipoase cu formarea de noduli fibrosi, care pot determina asimetrii sau denivelari ale penisului.

Concluzie
Inainte de operatie trebuie va informati si sa discutati cu chirurgul despre eventualele riscuri si complicatii. Daca aveti asteptari nerealiste, ati putea fi dezamagit de rezultatele operatiei.

alte informatii