Lipoaspiratia

Ne obsedeaza ideea unui corp armonios si foarte putine sunt femeile care se resemneaza cu adevarat in fata excesului de greutate, chiar si atunci fiind posibil ca resemnarea sa determine traume interne profunde, care pot avea rezultate tragice.
Increderea in sine este o conditie esentiala pentru sanatatea si reusita noastra in viata!
Lipoaspiratia este o metoda de indepartare a depozitelor adipoase din zone care sunt genetic programate ca fiind greu de redus (coapse, fese, solduri, abdomen - pentru femei; abdomen, solduri - pentru barbati). De mentionat ca lipoaspiratia nu este o metoda de slabit, ci doar de conturare a corpului, de "sculptura" a corpului si este o excelenta metoda de stimulare a vointei pentru a obtine dimensiunile dorite.
Acest tip de operatie se practica din perioada anilor '80, fiind considerata in SUA cea mai populara interventie de chirurgie estetica.

Ce pacienti pot beneficia de lipoaspiratie
De lipoaspiratie pot beneficia pacienti cu greutatea corporala apropiata de normal, cu piele elastica, sanatosi fizic si psihic dar care au depozite de grasime in exces localizate in anumite zone. Desi varsta nu are nici o importanta, totusi la varstnici pielea nu mai este la fel de elastica si nu se mai pot obtine rezultate estetice la fel de bune.

Riscurile operatiei
Nu exista operatie care sa nu implice un risc. Complicatiile lipoaspiratiei sunt de regula foarte rare mai ales daca pacientii sunt alesi cu grija, daca sala de operatie este bine dotata si chirurgul are experienta. Exista tendinta sa fie considerata o operatie usoara, pe care o poate face orice medic si in orice conditii de sala de operatie. Va recomandam sa va adresati pentru aceasta operatie unor chirurgi plasticieni cu experienta, care dispun si de dotarea necesara.
Chiar daca medicul este foarte bun, daca spitalul este dotat cu tehnologie de ultima ora, nimeni nu poate garanta ca nu vor aparea complicatii. Riscurile cresc daca in aceeasi sedinta operatorie sunt tratate mai multe zone si daca cantitatea de aspirat depaseste 2-3 litri. Daca se depaseste cantitatea de 4 litri de aspirat gros la o singura interventie, este uneori necesara transfuzia de sange.
Pot aparea infectii, hematoame si seroame, complicatia cea mai redutabila fiind formarea de cheaguri de sange sau grasime care pot migra la plaman si pot cauza moartea.
De asemenea, pot aparea denivelari tegumentare in special la persoanele cu elasticitate scazuta a pielii si cu tulburari de sensibilitate.

Chirurgie esteticaChirurgie esteticaChirurgie esteticaChirurgie estetica
alte informatii