Lifting facial

Trecerea anilor isi pune amprenta asupra fiecarei parti a corpului nostru, fata fiind insa prima care are de suferit de pe urma inaintarii in varsta, cu timpul isi pierde din tesutul adipos acumulat si incepe sa capete un aspect slabit. La aceasta se adauga si actiunea nociva a altor factori precum: razele soarelui, fumatul si afectiunile dermatologice.
Efectul imediat este: obraji fara fermitate, sprancene care coboara inestetic asupra ochilor, cearcanele proeminente, aspectul imbatranit al maxilarului si aparitia pliurilor la nivelul gatului. Rezultatul este o fata cu aspect alungit si imbatranit.
Lifingul este solutia pentru un chip cu zece ani mai tanar.
Liftingul facial este o operatie care se practica din perioada anilor '70 si este cea mai buna solutie pentru atenuarea prejudiciilor estetice ale varstei.
Pe masura ce oamenii imbatranesc, efectele gravitatiei, stresurile cotidiene si expunerea la soare pot fi vazute pe fetele lor, prin aparitia unor riduri adanci. Procesul de imbatranire afecteaza, pe langa piele si tesuturile subiacente cum ar fi: muschii fetei si gatului si chiar scheletul osos poate fi sediul unor modificari involutive. Liftingul facial nu poate opri procesul de imbatranire, el dand numai "timpul inapoi" prin atenuarea celor mai vizibile semne ale imbatranirii.

Ce pacienti pot beneficia de liftingul facial
De regula, liftingul facial se adreseaza persoanelor cu varste cuprinse intre 40 si 60 de ani dar se poate face si la persoane sanatoase cu varsta de 80 de ani. Trebuie retinut faptul ca liftingul intinereste dar nu infrumuseteaza, in sensul ca operatia corecteaza efectul imbatranirii.

Riscurile operatiei
Nu exista operatie ca sa nu implice un risc. Cand operatia este facuta de un chirurg plastician experimentat, complicatiile sunt rare si de obicei minore. Exista diferente foarte mari intre pacienti in ceea ce priveste capacitatea de vindecare, astfel ca rezultatul nu este niciodata complet previzibil.
Ca si complicatii pot aparea hematoame, infectii, lezarea unui ram motor din nervul facial. De asemenea, poate aparea o latire a cicatricelor si o rarire a parului la nivelul cicatricei temporale.

Chirurgie esteticaChirurgie esteticaChirurgie esteticaChirurgie estetica
alte informatii