Cura Ginecomastiei

Introducere
Sa recunoastem: Nici un barbat nu vrea sa poarte sutien.
Astfel de sani crescuti la barbati va face sa va simtiti neatractiv si va veti pierde increderea in sine. Fiecare barbat stie ca cel mai bun mod de a atrage o femeie este de a fi increzator, asa cum poti castiga aceasta batalie?
Termenul de ginecomastie semnifica cresterea sanilor la barbati, traducerea din limba greaca insemnand "sani de femeie". Ginecomastia poate afecta unul sau ambii sani. Dezvoltarea sanilor la barbat poate avea grade variabile: de la discret pana la foarte evident. Cel mai frecvent ea se instaleaza la pubertate, la varsta adulta fiind prezenta la 25-30% din populatia masculina. Cea mai frecventa cauza a ginecomastiei este cresterea nivelului hormonilor estrogeni si scaderea celor androgeni. De asemenea, s-a observat o legatura intre ginecomastie si administrarea unor medicamente (anabolizante), consumul de alcool, droguri si obezitate.

Ce pacienti pot beneficia de mamoplastia de reductie
Se poate opera la orice varsta dar numai dupa un consult endocrinologic si efectuarea unei mamografii care va arata daca predomina tesutul gras sau tesutul glandular. Barbatii obezi nu trebuie operati decat daca reusesc sa mai scada din greutate prin dieta. De asemenea, operatia este contraindicata la alcoolici si la cei care consuma droguri.

Riscurile operatiei
Nu exista operatie care sa nu implice un risc. Riscurile trebuie discutate amanuntit cu chirurgul si cu medicul anestezist inainte de operatie.
In afara riscurilor pe care orice anestezie generala le implica, pot aparea infectii, hematoame si cicatrice inestetice.

Chirurgie esteticaChirurgie esteticaChirurgie esteticaChirurgie estetica
alte informatii