Chirurgia Pleaoapelor

Uneori, chiar si dupa un somn profund, este greu sa te simti treaza si stralucitoare cand vei vedea ochii obositi, privirea cazuta. Pielea cazuta peste ochi si pungile de grasime de sub ochi te fac sa arati mai obosit si mai in varsta decat te simti in interiorul tau.
Blefaroplastia (chirurgia pleoapelor) se practica din perioada anilor '70, de atunci un mare numar de barbati si femei beneficiind de rezultate excelente.
Interventia are ca scop indepartarea excesului tegumentar si grasos aflat la nivelul pleoapelor superioare si inferioare. Acest exces de piele si grasime duce la scaderea campului vizual, la aparitia de riduri si pungi, conferind fizionomiei un aspect obosit.
Blefaroplastia se poate face la nivelul pleoapelor superioare si inferioare separat sau impreuna, in aceeasi interventie. De asemenea, ea poate fi asociata cu liftingul facial.

Ce pacienti pot beneficia de blefaroplastie?
De regula operatia se face la pacienti peste 35 de ani dar bineinteles, daca este cazul, se face si mai devreme. Operatia este contraindicata in hipertiroidie, boli cardiovasculare, diabet si in afectiuni oftalmologice cum ar fi dezlipirea de retina sau glaucomul.

Riscurile operatiei
Nu exista operatie care sa nu implice un risc dar cand operatia este facuta de un chirurg plastician experimentat, complicatiile sunt rare si de obicei minore. Exista diferente foarte mari intre pacienti in ceea ce priveste capacitatea de vindecare, astfel ca rezultatul nu este niciodata complet previzibil.
Ca si complicatii minore, poate aparea vederea dubla sau in ceata timp de cateva zile dupa operatie. Daca s-a indepartat mai mult tegument decat era necesar, poate aparea "ectropinul", o retractie a pleoapelor inferioare care impiedica inchiderea ochiului. Inainte de operatie ar trebui consultat un oftalmolog care sa va verifice vederea si secretia de lacrimi.

Chirurgie esteticaChirurgie esteticaChirurgie esteticaChirurgie estetica
alte informatii