Abdominoplastie

Majoritatea femeilor au probleme cu aspectul inestetic al abdomenului, chiar daca aspectul per ansamblu este unul armonios. Supraponderalitatea este cel mai negru cosmar al femeilor dar si al barbatilor, iar atunci cand orice fel de metoda alternativa chirurgiei nu da roade, ultima solutie ramane bisturiul.
Abdominoplastia duce la indepartarea "sortului" de la nivelul abdomenului inferior producand o cicatrice permanenta extinsa de regula de la un sold la altul.
Abdominoplastia se practica din anii '60 si daca este facuta de un chirurg plastician experimentat, rezultatele sunt bune.
Abdominoplastia este o interventie chirurgicala majora, cu ajutorul careia se indeparteaza excesul de piele si grasime de la nivelul abdomenului inferior. In acelasi timp operator se pot rezolva defectele de perete abdominal si se sutureaza pe linia mediana muschii drepti abdominali.

Ce pacienti pot beneficia de abdominoplastie
Abdominoplastia se adreseaza in egala masura atat barbatilor cat si femeilor care prezinta un surplus tegumentar (sort) insotit de un depozit adipos, care nu se pot indeparta prin dieta sau exercitii. Operatia este folositoare si femeilor care datorita unor sarcini multiple, au muschii abdominali mult departati. De asemenea, prin aceasta interventie se pot indeparta vergeturile si cicatricele situate sub ombilic.
Abdominoplastia nu trebuie facuta femeilor care doresc sa mai aiba o sarcina sau la pacienti care doresc sa mai faca una sau mai multe diete.

Riscurile operatiei
Nu exista operatie care sa nu implice un risc. Fiind o interventie chirurgicala mare, riscurile trebuie discutate amanuntit cu chirurgul si cu medicul anestezist inainte de operatie.
In afara riscurilor pe care orice anestezie generala le implica, pot aparea infectii, hematoame, embolii sau cicatrice inestetice.

Chirurgie esteticaChirurgie esteticaChirurgie esteticaChirurgie estetica
alte informatii